Пловдивчани стават все по-изобретателни, когато трябва да защитят собственото си пространство. Особено когато става дума за паркиране! И особено когато нахалните шофьори нямат свършване. Преди няколко дни ви разказахме как пловдивчанин си пази съня с шишета. Сега попаднахме на майка, и то на четири деца, която се предпазва от навлеци със... сърце.

Вероятно жената е схванала, че обикновената простосмъртна табела "Не паркирай!" или "Гараж" не прави никакво впечатление на тези, които по принцип смятат, че улиците и тротоарите в града са техни. Сигурно на "достойната майка", както сама се е определила пловдивчанката, доста често й се е налагало с количка или дете в ръце да прескача или заобикаля коли, паркирали пред вратата й. И й е дошло до гуша.

Тогава ще да е дошла гениалната идея на майката да се опита да предизвика вниманието на иначе доста невнимателните шофьори с едно голямо бледорозово сърце, културно призоваващо да не й се отнема мястото и завършващо културно с "благодаря". Искрено се надяваме, че сърцето и написаното върху него си вършат работата...