Стотици пловдивчани дегустираха и днес различни вина в Стария град. Днес е третият ден от фестивала „Дефиле на младото вино“ и дегустациите започнаха още от сутринта. Фестивалът се радва и на голям интерес от чужденците, които не пропускат да опитата различни родни вина.

Всички гости на фестивала могат да пробват над 200 вида млади вина се случват на 12 емблематични места в Стария град – галерии, музеи и ресторанти.

Организаторите са се погрижили 32-ма водещи винопроизводители от цялата страна да участват със своите млади вина в осмото издание на празника. Припомням, че традиционно събитието се провежда последните петък, събота и неделя на месец ноември.

Откриването на Дефиле на младото вино беше със специалното участие на виртуоза Теодосий Спасов в петък от 14.00 часа на ул. "Съборна" срещу храма "Успение Богородично". Преди това имаше Дионисиево шествие, съпровождано от фолклорен ансамбъл „Тракия“.

Пловдивчани и гостите на града могат да посещават кулинарните работилници, наслаждавайки се на вино и храна.

На провелата се на 26-ти ноември „Вечер на майсторите на виното“ бяха обявени наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия. Според него вината, които се оценяват, могат да бъдат чисто сортови или купажни от настоящата реколта.

Дионисий поведе шествие по Главната в празника на младото вино СНИМКИ


TrafficNews.bg