Пловдив ще се сдобие с тигър, това обеща премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Пловдив. След въпрос на репортер на TrafficNews.bg премиерът обяви, че ще си имаме тигър – мъжки, бенгалски. Тигърът е осигурен и вече се отглежда в зоологическата градина в София. "Директорът на Пловдивския зоопарк вече го е видял, дори го е галел. Така че добрата новина е, че тигър ще има", обяви премиерът.

Първите животни в зоопарка ще дойдат в дните пред Коледа. В следващите 30 дни се очаква хабитатите да получат акт 15 и акт 16 и да бъдат въведени в експлоатация. На въпрос има ли си име тигърът, кметът на Пловдив Иван Тотев отговори: Не, няма си име", а премиерът Борисов шеговито добави: "Кръстете го Тотев".

Общината ще стартира процедура за избор на имена на различните животни и ще набира осиновители за тях. По този начин ще се подпомогне бюджетът на зоопарка в дейностите по изхранването на обитателите му.

Минко Михайлов, директор на зоопарка, заяви: "В клетката на тигъра има достатъчно място, затова след като пристигне, ще се търси и тигрица, за да си създадат потомство. Така се очаква в скоро време в зоопарка да се родят и малки тигърчета".

TrafficNews.bg