Посрещаме част от светите мощи на свети великомъченик Димитрий Мироточиви Солунски Чудотворец от Гърция на 16 юли.

В навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина” - 16 юли, по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, ще бъде посрещната част от светите мощи / дясната ръка/ на свети Великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец.

Светинята ще бъде донесена от архимандрит Атинагор, протосингел на Негово Високопреосвещенство митрополита на Верия, Науса и Кампания г-н г-н Пантелеймон на 16 юли в 17.30 ч. в пловдивската катедрала „Света Богородица”, от където ще тръгне литийното шествие със светите мощи до митрополитския храм „Света Марина”, където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ.

От 18 ч. ще започне и празничната архиерейска вечерня на следващия ден 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, от 9 часа ще бъде отслужена и празнична архиерейска света Литургия от Пловдивския митрополит Николай митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен и през нощта, когато на 17 юли вечерта, когато ще бъдат отнесени обратно в епрахията от която са донесени. На всеки богомолец ще се дава икона с образа на св. Димитър и памук осветени на светите мощи.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg