Пазарите в страната днес ще отворят отново врати, но само за три дни. Както съобщихме вчера, всички тържища и зеленчукови борси у нас бяха затворени за ден заради струпване на хора.

Според заповедта на  Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 16 април (четвъртък) общинските пазари ще затворят до второ нареждане. Мерките се предприемат с цел да се избегне струпването на хора по време на големите християнски празници - Цветница и Великден. .

Идеята да се отворят отново за 72 часа е, за да успеят търговците да продадат стоката си.

Полиция нахлу тази сутрин на борсата в Първенец! Ето защо затвориха пазарите в ПловдивБлъсканица, липса на дистанция и пълен хаос на Събота пазара вчера

Здравко Димитров съобщи, че в Община Пловдив ще се направи организация, за да може нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на социалния патронаж. 

Кметът Здравко Димитров отново призова гражданите към самодисциплина и апелира в дните, в които пазарите ще бъдат отворени, клиенти и продавачи да носят маски и да спазват  всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за физическа дистанция.

Производителите на зеленчуци са недоволни и заявиха, че мярката ще ги принуди да изхвърлят по-голямата част от продукцията си. Заплашват и с протести.