"Павел Чернев страда от тежка болест". Това разкри още през есента на 2013 г. в последното живо предаване на "ВИП Брадър" тогавашният кмет на Каварна Цонко Цонев. "След като разбра за нея, той напълня", обясни тогава Кметълът, който бе защитник на политика, който от своя страна бе изгонен от Къщата с вота на зрителите.

"Той затова така ходи, леко приведен. Отзад го боли - в краката, в гърба", обясни Цонев. Той допълни, че след като заболяването на Павел се е развило, той е понапълнял. 

Точно заради това Павел Чернев е живеел от много време в постоянен страх, че ще го покоси инфаркт или инсулт, пропомня БЛИЦ. Тогава получил дискова херния и едно от лекарствата, които пил, се оказало коварно. "Предписаха ми гадни лекарства, едно от тях беше отврат. След години с ужас разбрах, че са го спрели - избило сума ти хора", казва в предишно изявление в пресата Павел Чернев.

Материалът е публикуван в столично издание на 26 септември 2013 година, когато Чернев участваше в риалити шоуто ВИП Брадър. Ето какво се казва в публикацията:

"Бившият депутат от 40-ото народно събрание Павел Чернев трепери във всеки един момент от живота си да не се спомине, покосен я от инфаркт, я от инсулт. Дипломираният юрист е преследван от този свой страх вече 14 години, а причината било опасно лекарство, с което бил лекуван тогава.

Чернев не празнува рождения си ден - 10 юли, от 2000 г. Навръх празника му го сполетели две беди накуп. „Зарекъл съм се, че няма да почитам тоя ден до края на живота си. Не е ли повече от жестоко на рождения ти ден да научиш, че баща ти е починал? Бай Михал, баща ми, ветеринар по професия, беше кумир за мен. И до днес не мога да го прежаля“, разяснява защо не чества деня, в който се е родил, Чернев.

Шокът, който изживял, отключил у Павел тройна дискова херния. Последвали месеци възстановяване, килограми лекарства и хапове, от които бъдещият депутат напълнял безвъзвратно.

„Едно от всичките лекарства беше отврат. След години с ужас разбрах, че са го спрели от производство. А след като узнах и причината – че избило сума ти хора, причинявайки им инфаркти или инсулти, живея в шок постоянно“, казва Чернев.

От стреса той надебелял с над 30 килограма. Преди това поддържал атлетична фигура и спортувал ежедневно.

Още новини ТУК

TNS.bg