Служебният министърът на отбраната Георги Панайотов заяви пред bTV, че от информацията, която има от командването на информацията може да се заключи, че майор Терзиев не е оцелял след инцидента в Балчик. Той допълни, че продължава търсенето на тялото му. Продължава търсенето и черната кутия, но ако до четири дни тя не бъде намерена ще бъде унищожена от морето. 

Малко по-късно и от пресцентъра на Министерството на отбраната потвърдиха, че майор Терзиев е загинал. 

"От информацията, която получих от командването на операцията, може да се заключи, че майор Терзиев не е оцелял след инцидента. Искам да поднеса съболезнования на семейството му", каза министър Панайотов.

"Нямаме достатъчно техника, с която да издирваме. Нашият флот може да действа на дълбочина до 50 м. Там дълбочината е 70 м. изисква се по-специфични способности. Ако не успеем да открием черната кутия в близките четири дни. Тази кутия ще бъде унищожена от условията в морето. Имаме предложение от съюзнически държави да представят способности. Части фирми вече влизат на 70 м. и се работи за търсенето", каза Панайотов. 

"Българските военновъздушни сили има достатъчно сили да опазват страната. Нямаме данни, че самолетът е получил някакъв технически проблем. Предположенията могат да бъдат всякакви. Трябва време. 40 кв. км. е площата, която трябва да се обходи. Ако намерим черната кутия ще знаем повече", каза още Георги Панайотов. 

"Един от основните проблеми е свързан с поддръжката на техниката. Както със старата съветска техника, така и с новозакупената такава. Имаме проблеми с хеликоптерите "Кугър" от тях летят много малко машини. Ще ремонтираме тези хеликоптери. Ползваме в момента една много малка част от тях", добави министърът.