27-годишният мъж от Пазарджик, който уби човек на улица "Пловдивска" с Хамъра си, отново е зад решетките, научи TNS.bg. От прокуратурата са поискали задържането му за 72 часа, след като вчера бе пуснат от ареста.

В петък вечерта луксозен джип „Хамър“ буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра, разказва бТВ. „С каква скорост трябва да кара човек, за да носи едър мъж над 100 метра. И да го пречупи отвсякъде, да е пребит, пречукан и натрошен. Нищо здраво няма. Даже не може ковчегът да бъде отворен“, разказва Еленко Лазаров, син на прегазения мъж.

От полицията уточниха, че безспорно в момента на удара джипът се е движил със скорост много по-висока от разрешената Веднага след фаталния инцидент, шофьорът е тестван с дрегер, който не открива наличието на алкохол. 27-годишният Иван Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

„Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа“, коментира говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Първоначално шофьорът е задържан за 24 часа. Близките на прегазения мъж се опасяват, че той може да се укрие. Оказва се, че Иван Янакиев е освободен от ареста в събота вечерта. Информацията беше потвърдена от пазарджишката окръжна прокуратура. Засега не са ясни точните мотиви.

Още новини четете ТУК

tns.bg