Граждани излизат на протест срещу фермите за ценни кожи у нас. Те ще се съберат пред главния вход на Министерския съвет на 19 юни от 9 до 12 ч.

"На 22 юни се навършва една година откакто внесохме в Народното събрание Националната гражданска инициатива с искане за забрана на фермите за ценни кожи. 51 234 граждани се подписаха в подкрепа на инициативата. 64 организации изразиха подкрепата си в отворено писмо. 75% от българските граждани не смятат за оправдано да се убиват животни само заради кожите им", пишат организаторите на недоволството във Facebook.

Година след събирането на подписите забраната все още не е внесена – нито от депутатите, нито от Министерския съвет.

Тяхната цел е да припомнят, че все още чакат управниците да внесат и гласуват законопроекта за забрана на отглеждането и убиването на животни само заради кожите им.

"Забавянето на забраната обрича на страдание и смърт още едно поколение от стотици хиляди невинни животни, които ще бъдат убити в газови камери и одрани само в името на модата и суетата. Скривайки се зад бездействието, всички вече информирани политици участват косвено в това ужасно деяние", категорични са от гражданските организации.

Ще внесем протестна декларация и ще настояваме да бъдем приети за разговор с премиера за решаване на проблема, заявяват още те.

Жестокост в името на суетата: Газови камери избиват 130 хил. норки в България СНИМКИНПО: Отглеждането на животните у нас нарушава два нормативни акта

Норки избягаха от ножа в родна ферма. Скриха се до бензиностанция ВИДЕОЖителите на село Маджерито се оплакват, че са опасни за стопанствата им

Снимки, видеа... Изложба за жестоката реалност във фермите за норкиСигналите за избягали норки зачестиха през последните месеци