ООН осъди убийството на журналистката Виктория Маринова

Четвърти ден няма заподозрян за убийството на младата жена

09.10.2018 09:20 1772 0
ООН осъди убийството на журналистката Виктория Маринова

Председателят на 73-та сесия на Общото събрание на ООН Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъди убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Това бе обявено на брифинг от официалния представител на председателя на сесията на Общото събрание на ООН Моника Грейли.
 
"Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно", заяви председателят на Общото събрание на ООН: "Тя осъди сексуалното насилие и подчерта необходимостта от безкомпромисно противодействие на актовете на сексуална агресия и насилие."

Колеги на загиналата Виктория: Абсурд е да се говори за поръчково убийствоСпоред тях фокусът се е изместил от бруталното убийство, което не е плод на професията на Вики


Освен това, по думите на Грейли, "председателят на сесията на Общото събрание на ООН е много обезпокоен и от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Разбираме, че е в ход разследване", добави тя, цитирана от ТАСС.

Междувременно у нас вече четвърти ден няма заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова. Вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров свикаха в Русе извънредно оперативно съвещание.

Пловдив почете паметта на убитата журналистка Виктория Маринова СНИМКИДесетки пламъчета грейнаха пред Общината

Главният прокурор обяви, че е впрегнат целият ресурс на МВР. Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на вътрешното министерство.

Местните журналисти по-скоро отхвърлят версията, че убийството е свързано с работата на водещата, предвид темите в предаването ѝ.

Изпрати новина