Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, български олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Илиана Раева, Тереза Маринова и Николай Бухалов, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц, заедно с хиляди граждани и гости на града, отбелязаха началото на първото за историята на Пловдив издание на кампанията Живей Активно!

Пешеходен поход, поведен от Евгени Иванов-Пушката, както и велопоход, начело с Йордан Йовчев, заедно със стотици ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, се събраха на площад Централен, където се сляха с многохилядната тълпа, за да отбележат официално старта на най-мащабната кампания за активен начин на живот и балансирано хранене в България.

Тази година Живей Активно! се провежда за първи път в града под тепетата, като ще разнообрази неделното ежедневие на пловдивчани с разнообразни спортни дисциплини, активности за стопани на домашни любимци и предизвикателства за любители-кулинари.

В 9:00 ч. на официалната трибуна на стадион Пловдив се даде старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. Шеф Виктор Ангелов демонстрира пред всички любители-кулинари как да се развихрят в кухнята и да превърнат готвенето в лесно и обичано занимание. Олимпийската шампионка Тереза Маринова бе главен организатор на забавните щафетни игри за цялото семейство на локацията на „Здрави деца“.

На площадката за кучета в парк „Лаута“ в 11:00 треньорът Асен Аролски и хип-хоп изпълнителят Играта демонстрират различни професионални подходи за отглеждането на домашни любимци. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) са организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.

В 13.30 ч. специално за пловдивчани ще се изиграе волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот. В мача ще се включат волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов.

Звезден концерт за финала на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще озвучи града с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц. Концертът започва точно в 18:00 ч. и ще радва феновете до 20:00.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg