Най-успешните инвеститори, индустриалци и предприемачи в българската икономика, както и местната власт, подпомагаща развитието на регионалния бизнес,  бяха отличени от годишната церемония за значими постижения в бизнеса VIP Business Awards 2016. Бизнес и инвестиции за милиарди, по мнение на медийните партньори на събитието, бяха събрани от организаторите в балната зала на хотел Хилтън. 

Едни от най-успешните предприемачи - Красимир Дачев, Мариана Печеян, Веселин Марешки, както и най-успешните компании Енергоремонт Холдинг АД,  РЕФАН, РАИС, Евро Геймс Технолоджи, Бъдители, общините Пловдив, Созопол и Сливница - станаха част от това събитие, което възнагради българския бизнес и инвестициите в образованието. 

Церемонията даде старт на благотворителната кампания за социално слабите отличници на България под надслов: ИСКАМ ДА ОСТАНА ДА УЧА И ДА РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ! Благотворителната томбола, с която стартира кампанията за набиране на средства за социално слаби отличници, бе осъществена с помощта на италианската козметична верига Депилстоп, вносителите на маркови часовници - фирма "Реакшън",  българската парфюмерийна верига  D&P и козметичният гигант Рефан.

Водещата индустриална зона на България - Пловдив, ще бъде отличена от тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса. В Тракия Икономическа Зона, обединяваща 6 самостоятелни зони във и около Пловдив, инвестициите през последните 15 години вече надвишават рекордните 1,1 милиард евро, над 13 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от целия БВП на региона и възлиза на 3,1 милиарда евро. Със своята площ от 10,7 млн. кв.м. Тракия Икономическа Зона е най-мащабният по рода си проект в България.

Още новини вижте ТУК

TNS.bg