Анита Мейзер твърди, че е молила покойния си съпруг Николай Димов да спре със силовите упражнения, при които тя му слагала свински опашки на ръцете, краката и врата, а той ги късал с мускулите си. 40-годишният фитнес инструктор обаче не я послушал, съобщава "Труд". Според показанията й той ги късал, но в събота вечерта фатална се оказала двойна примка, която го задушила. 

Вчера защитата на варненката лансира тази версия, а причината Николай да го прави, било участие в шоу в Латинска Америка. Културистът Николай Димов се е самоубил, опитвайки да скъса с мускулите на врата си две свински опашка, с която е бил вързан. Тази версия разпространи адвокат Олег Атанасов, който е защитник на обвиняемата за убийството Анита Мейзер. Сестра му Милена Димова обаче отхвърли тази версия, защото той имал хубава работа в САЩ и не му трябвали нови работодатели.

Установено е, че той е умрял от асфиксия - задушаване. Първоначалната версия бе за затегната свинска опашка на врата му по време на груба сексуална игра. Вчера защитата на Мейзер обясни, че Николай се подготвял за шоу в Америка, за което трябвало с мускулите си да разкъса примки на врата, краката и ръцете си. 

“Добро момче, смирен и кротък, човек с принципи.” Това говорят за Николай приятелите му във Варна. Според тях иначе порядъчното и консервативно семейство на Николай в момента е опорочено, предава още "24 часа".

“Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си и да създаде друго семейство”, каза един от близките на убития - Павел Зидаров. Той е категоричен, че убийството със сигурност не е било резултат от непредпазливост.

Според друг от близките - Николай Иванов, двамата съпрузи се карали от доста време, а и не били правили секс от една година Анита пътувала често и за дълго до Коста Рика, и на практика с мъжа ѝ се виждали за по няколко месеца в годината.

“Доказано е, че няма насилствена смърт и че смъртта на културиста Николай Димов е настъпила вследствие на задушаване. Според материалите по делото слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие.

От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината. Няма умисъл в причиняването на смъртта на мъжа”, заяви адвокатът на Мейзер Росен Желязков. 

Междувременно в Мрежата т.нар. свински опашки вече се наричат "мейзерки". 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg