В разгара на летните ремонти в София все повече стават сигналите за некачествено изпълнение на проектите.
Един от примерите е булевард „Витоша”. Проектът не е официално завършен, но още миналата седмица стана ясно, че по улицата има неравности, някои плочки се клатят, а паветата могат да се извадят и с ръка, съобщава Нова тв. През последните дни във Фейсбук станаха популярни снимки на лампи, поставени пред пейките, които правят част от мястото за сядане е неизползваемо.

Некачествените ремонти станаха причина и за спор в Общинския съвет между БСП и ГЕРБ.
Настилката по част от иначе наскоро ремонтираното „Цариградско шосе” е на вълни. Фирмата-строител обеща да го оправи за собствена сметка.

На булевард „България”, заедно с трамвайната линия, трябваше да бъдат оправени и подлезите. Това обаче се бави.

Настилката на улица „Костенски водопад” пък пропада. Тъй като гаранционният й срок е изтекъл, ремонтите по нея са за сметка на общината. Това важи за всеки друг проект.

От общината обясниха, че непрекъснато контролират обектите и реагират при нередности. А това, че точно сега се насочва вниманието към некачествените ремонти, не било случайно.
„Колегите от БСП се опитват да направят една сериозна политическа манипулация, предизборна, като изкараха факти, които, според нас, тенденциозно изопачиха”, каза общинският съветник от ГЕРБ Орлин Иванов.

Независимо от изборите обаче, всеки от нас може да подава сигнали за некачествен ремонт. И да се надява пропуските да бъдат оправени.

TrafficNews.bg