Над 30 читалища от Пловдив и региона се включват заедно в първото по рода си  "Панаир-изложение -"Читалища" в Дома на културата „Борис Христов“. Събитието е организирано от Фондация „Пловдив 2019“ за да представи творческите работилници и многообразието от културни дейности и прояви, чийто дом са читалищата. 

Ще бъде експонирана и изложба на корици на книги, дело на студио "Естрада Дизайн“ (Испания), както и на детските илюстрации на Катарина Собрал (Португалия) и Исидро Ферер (Испания).

Ще се състои и  работна среща за изготвяне на визия за участие на читалищата в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.  

Събитието е част от ФОРУМ 2019 - платформа от информационни семинари и събития с основен фокус проектът „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. / 14.30ч. /

 Изложбата във фоайето на Дома на културата от  изложба на корици на книги и на детски илюстрации, е предоставена от Софийски международен литературен фестивал и Instituto Cervantes Sofia, дело на куратора Рада Якова (селекция) и архитект Петър Захаринов, TapeFlips (експозиционен дизайн).

Развитието през изкуство и образование е в основата на уникалните  за България културни центрове  като читалищата и е в основата на Европейска столица на културата.  

Темите на Фoрум 2019 се фокусират върху основните проблеми, свързани с реализацията на проекта и целта им е да предизвикат професионални дискусии, обмен на опит и знания, и обратна връзка по различни теми от културния сектор.

TrafficNews.bg