Транспортният министър Ивайло Московски ще бъде разпитан в столичното следствие днес след разкритията за корупционни схеми в ДАИ и ареста на шефа на агенцията Цветелин Цветанов, съобщава БНТ. Според прокуратурата престъпна група в агенцията е работила от началото на 2015 г. Били са изнудвани транспортни фирми чрез така наречената „такса спокойствие", вземани са подкупи от шофьори нарушители, фалшифицирани са разрешения за опасни товари, манипулирани са шофьорски изпити.

Над 800 хиляди лева бяха открити при акцията за разкриване на корупционната схема в агенция "Автомобилна администрация". Голяма част от тях бяха намерени при обиски в дома на задържания изпълнителен директор Цветелин Цветанов и на тъста му. 16 души бяха арестувани, на 9 са повдигнати обвинения.

Спецакцията на ГДБОП и ДАНС започна миналата сряда на територията на София, Враца и Видин. Проверки бяха извършени в общо 12 града. По време на разработката, продължила няколко месеца, са използвани специални разузнавателни средства.

Още новини ТУК