Южното Черноморие отдавна е готово да посреща туристи, такива обаче са голяма рядкост.

Магазинчета, ресторанти и хотели са отворени вече от седмици, но работата им не спори.

Местни жители споделят, че не притеснението от COVID-19 е причина, а именно лошото време и дъждовете са в основата туристите да отменят почивката си.

Въпреки това по централните улици на курортните градове на юг от Бургас хора има. Повечето от тях обаче са чужденци и ученици от детски лагери.

Друга група, обичайно за средата на юни, са възрастните хора, дошли на море в по-спокойния период от лятото.

За съжаление плажните ивици не се радват на курортисти, дошли да събират тен. А начумереното време е приветливо само към тези, които са добре облечени.

Сериозен проблем това лято се оказва набирането на персонал. Заради зачестилите локдауни през изминалата година, много от работниците в бранша на хотелиерството и ресторантьорството отдавна са се пренасочили към други сфери. А онези, които са били редовни служители за цял сезон, вече подхождат плахо и отказват заетост само за три месеца.

Въпреки спънките в началото на сезона, местните са обнадеждени, че с хубавото време ще пристигнат и повече туристи. Наематели на обекти споделят пред TrafficNews за надеждата им, че тази година сезонът вече няма да бъде под дамгата на COVID-19.

Липсата на тълпи обаче е добре дошла за цариците на плажа Чарли и Дара, които не скриват щастието си, че си имат частен бряг. Ревностно и зорко го пазят при поява на други кучета. Престоят им по-скоро е лежерен, предвид че много желаещи да превземат територията им няма.