Състрадателен и отзивчив е българинът! Ако някой някога се опита да ви убеди в противното, не му вярвайте. Ежедневно в работата си се сблъскваме с десетки примери за това. И ги отразяваме с радост и удоволствие, които нито една "черна" новина не ни доставя. Последния пример за добрина и сърдечност получихме само няколко часа след като бяхме публикували зов за помощ за едно малко пловдивчанче - Стоян.

"Сега видях статията Ви за момченцето от Пловдив, което се е задавило със царевица и има нужда от рехабилитация и езда също! Видях единствено банковата сметка и името на майката. Бих искала да помогна с безплатни часове по хипотерапия и езда всяка седмица или през каквото време е нужно за детенцето. Ако може да ми дадете по-точни кординати на семейството или да им оставите мой телефон за връзка."

Това ни написа една млада жена - Стефка Сиврийска, която е управител на конната база във Войводиново. Самата тя в момента е в майчинство и отглежда първородната си рожба. Няма по-обичливо сърце от майчинското, няма как една майка да не усети болката на друга майка, чието дете е в беда. А малкият Стоян наистина ще се нуждае от много грижи и рехабилитация, след като се завърне от Индия, за където средствата вече са събрани.

Сложният процес по възстановяването на Стоян изисква не само още средства, но и такива хора като работещите в конната база във Войводиново. От Стефка Сиврийска разбрахме, че хората тук имат идея да помагат и на други деца с проблеми, за които конната езда е полезна.

Сърдечно благодарим на пловдивчанката и се покланяме пред всички хора, които помогнаха необходимите първоначални средства за лечението на 3-годишното дете да бъдат събрани буквално часове след нашата публикация.