Живко е от Гълъбово и се познаваме с него от деца, от цели 32 години, затова, когато получих информация от съпругата му, че той не се е прибирал от четвъртък, 25 август, аз се притесних много. Това разказва пред zarata.org приятел на изчезналия преди 5 дни Живко Желев. Ето какво разкрива още Краси Кънев:

Започнах да го търся по телефона, но никой не ми отговаряше. Приятелят ми е оставил камиона си вечерта в четвъртък на паркинга до автоморга „Бонев“ и оттам насетне дирите му за нас се губят.

В неделя, 28 август, публикувах съобщение във фейсбук с молба, ако някой знае нещо или е видял Живко, да съобщи. Някой ми отговори като коментар, че Живко е бил в едно бистро до Руския пазар в Стара Загора и в четвъртък, и в петък вечерта. Разговарях със сервитьорката, която е наша позната и тя потвърди информацията. По-късно се оказва, че Живко е пил кафе там и сутринта в събота.

В един момент, в неделя (28 август), след поредния ми опит да се свържа по телефона с Живко, някой отговори на позвъняването ми и непознат мъжки глас ми каза: Живко е в тоалетната, след което затвори. Оттогава телефонът на приятеля ми е изключен, вече четвърти ден, завърши разказа си краси Кънев.

От МВР-Стара Загора твърдят, че близките не са подали молба, с която да разрешат да се публикува името и снимката на човека, за да бъде обявен за национално издирване.

ТrafficNews.bg