Мъж с неустановена засега самоличност опита да подпали с бензинова горелка служебен автомобил, паркиран до северния вход на Народното събрание. Въпреки бързата намеса на охраняващите полицаи пострадаха гумите и част от боята на автомобила.

Той е посегнал на служебния фолксваген на шефа на правната комисия Данаил Кирилов. При опита си да подпали колата мъжът е крещял "анархия".

Мъжът бързо бе задържан от полицаите до парламента в стъклената будка зад сградата, където се издават пропуски да влизане, пише 24 часа. Минути по-късно бе отведен с патрулка.

Вътре в сградата на парламента за инцидента се разбра, когато депутатите от ГЕРБ започнаха да излизат разтревожени от стаята си. "Бомба, бомба", мълвеше Снежана Дукова. Нека стоим в сградата, тук е най-безопасно, успокои я колега.

Оказа се, че тъй като колата е била паркирана точно под прозорците на групата на ГЕРБ, когато мъжът запалил гумите с горелката, се чул гръм, който стреснал депутатите. Като научиха какъв е случаят, те продължиха работата си вече доста по-успокоени.

Още новини четете ТУК

TNS.bg