Вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие днес в Пловдив седмото издание на „Народните будители и Аз“, съобщиха от пресцентъра на президенството.

Проектът цели да запознае младите хора с имената и дейността на българските възрожденци, допринесли за съхраняването и изграждането на българската култура и историческа памет.

Състезанията между отделните паралелки са в две възрастови групи - 5-7 и 8-11 клас. Първоначално е надпреварата между класовете по училища, а след това победителите се съревновават с първенците в съответния район или община. Областното състезание среща финалистите.

В срок до 15 декември всяко училище, което желае да се включи в проекта, избира за свой патрон бележит българин – народен будител, различен от този, с който се е представял в предходните години по проекта. Важен момент на биографията е изчерпателното и достоверно представяне на историческите факти. Учителите по история или литература в даденото училище преглеждат представената информация от учениците и коригират евентуалните неточности.

Trafficnews.bg