Лидия Ганева се представи блестящо при изпълнението на песента си "Вълшебен ден" по време на финала на детската Евровизия. Малката българка изпълни безупречно дори високите тонове от песента си. Лидия Ганева излезе на сцената под шести номер.

Освен с отличното си изпълнение, тя впечатли и с добра хореография и професионално поведение на сцената, пише 24 часа. След като приключи изпълнението й, българката благодари на всички и пожела на всички "Вълшебен ден" на английски език. Само след около 2 часа ще разберем как професионалното и детското жури ще оценят представителката ни.

10-годишната Лидия Ганева е на първо място във фен класацията на най-големия сайт за Евровизия Wiwibloggs. Гласуването в него е приключило в 18 ч. на 19 ноември по време на генералната репетиция за детската Евровизия. Българското момиче е следвано от Русия и Ирландия, които заедно с България влизат в челната тройка.

На т.нар. генерална репетиция гласуват две журита - професионално и детско. От тяхната оценка зависи класирането на изпълнителите. Тази година за първи път зрителите са изключени от вота. В двата вида жури влизат по 5-има души от всяка страна участничка. До края на живото предаване тази вечер има ембарго върху техните имена, за да не им се влияе по някакъв начин.

На самата Евровизия ще гласува и експертен съвет от трима души, избран от малтийската обществена телевизия.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg