В Пловдив липсват достатъчно зали за спорт, в които да се развиват млади таланти, алармира читател на TrafficNews.bg. Наличните са трудно достъпни, а условията не са подходящи за тренировки. Наемите са безбожни и няма как да бъдат покрити. По-големите зали в Пловдив са заети и достъпът до тях е труден. Много често спортните клубове използват физкултурни салони в училищата, но условията там в повечето случаи са доста лоши.

Росица Стефанова е на 24 години и основава клуб по художествена гимнастика „Перла” преди 3 години. Тя е бивша националка на България и има над 48 медала и куп призове. Развитието на клуба й обаче среща много трудности.

„В едно от училищата, което работим, дори няма ток. Предстоят и ремонти по средата на учебната година. Това е пародия. Как да се развиваме, ние се мъчим”, коментира Росица.

Въпреки лошите условия, децата от клуба по художествена гимнастика печелят много отличия. Симона Тодорова е една от гордостите на Росица. На международния турнир по художествена гимнастика в Бургас „Морски грации” печели златен медал. В категорията деца родени през 2006 момичетата от клуб „Перла” грабват златен медал на международен турнир в Раднево. Друга млада спортистка- Ивелина Енчева в категория девойки младша възраст печели второ място на състезание с топка на турнир в Бургас „Приятели на Бургас”. Отличия за клуба има и от международен турнир в град Раднево, там момичетата стават вицешампиони. Друг млад талант е Десислава Панчoва, която защити бронзовата си титла в категория без уред на турнира „ Фея под липите”.

Младата треньорка е оптимист и продължава да се бори за по-добри условия, за да може да постига по-добри резултати и да развива клуба си.

Олга Даскалова