През нощта ще преобладава ясно, а утре ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София около 28°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане слабо се понижава. Ще е малко по-ниско от средното за септември.

В Пловдив живакът днес ще достигне до 32 градуса, очаква ни и слънчева уикенд под тепетата. В неделя температурата ще достигне до 34 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°, температурата на морската вода е 22° - 24°. Вълнението на морето ще е около 2 бала, предаде Стандарт.
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от южната четвърт.

Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 15°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в събота, когато на места, главно в западната половина от страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще се задържи с южна компонента и затоплянето ще продължи - максималните температури в повечето райони ще са около 30°, най-високи в понеделник, когато дневните ще достигнат 29° - 34°.