Апелативният съд отказа да уважи жалбата на Латин С. срещу определение на Окръжния съд, с което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.  

Срещу него е повдигнато обвинение за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. По същото досъдебно производство  на други три лица с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18.12.2016 г., е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Те са задържани в момент на подготвяне на сделка с над 8 кг амфетамини на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Латин С. Не е отпаднала и опасността да извърши и друго престъпление при мярка, различна от „задържане под стража”.

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Повече за спецакцията, при която бе осуетена сделката за амфетамините - четете ТУК

TrafficNews.bg