19-годишният Спас от село Борец е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на жена от селото, както и на кмета на Борец, когото е заплашил и с убийство, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 5 април 2016 г. в село Борец обвиняемият Спас бил пред дома си, където почиствал мерцедеса си. Малко по-късно той се качил на шофьорското място в колата, въпреки че бил неправоспособен водач, и потеглил в посока към центъра на селото с форсиран двигател и свистене на гуми.

Кметът на селото му направил забележка за това, че управлява колата без шофьорска книжка и за вдигането на шум. Това предизвикало агресия у Спас, който изхвърлил стелката от автомобила на улицата, приближил се към кмета и му нанесъл удар в областта на главата, придружен от закана с убийство. Впоследствие 19-годишният причинил лека телесна повреда и на жена от селото, която се намирала наблизо. Няколко жители на с. Борец  предотвратили по-сериозен конфликт и се обадили на органите на МВР.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан за кражба и извършеното от него деяние на 5 април 2016 г. е в изпитателния срок на присъдата.

Още новини ТУК

TNS.bg