От днес започва едно от най-дългоочакваните събития в Пловдив - „Капана фест“, който ще се проведе през следващите три дни. Няколко сцени, десетки работилници, базар и неповторима атмосфера привличат стотици хора от цял свят.

Посетителите на Капана фест ще се насладят на музикални и театрални изпълнения от три сцени. Специални гости под тепетата ще бъдат Нина Николина и Калин Вельов, а американска метъл банда ще бъде специална изненада за посетителите. Капана е напълно преобразен и с десетки малки работилници, стена за катерене и арт базар.

По улиците на Капана може да бъде видяна и демонстрация на японската игра Кендама. Борил, Илин и Михаил се занимават с японското изкуство от близо една година. Основали са си клуб и разказват, че Пловдив се е превърнал в столицата на Кендамата. С няколко трика те успяват да пренасят посетителите в Страната на изгряващото слънце.

Капана фест се радва на огромен интерес не само на пловдивчани, но и от чужденци от различни държави. За три дни сърцето на града се преобразява и внася неповторима атмосфера, която заразява пловдивчани и гостите на града.

Във фестивалната програма са включени и различни спортни мероприятия под формата на игри с публиката и тренировки.

TrafficNews.bg