Облачно, но без валежи ще е времето в Пловдив днес. Температурите ще по-ниски от обичайните за сезона.

Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време. Предимно значителна ще се задържи над Източна България, където на места ще има валежи. Ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Утре над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Над Източна България облачността ще е по-често значителна, там на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици.

 Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17-18 градуса в източните райони до 28 градуса в крайните северозападни, за Пловдив – 20 градуса.

В сряда над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места в планините ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 24 и 29 градуса. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Дневните температури там ще остават по-ниски - около и малко над 20 градуса. Вятърът ще е от северната четвърт, слаб до умерен.

В четвъртък облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът временно ще отслабне.