Конференция на тема „Развитие на човешкия капитал и активно участие на групите в неравностойно положение на пазара на труда” се провежда днес в хотел „Империал” в Пловдив. Организатор на събитието е Националната асоциация на работещите с хора с увреждания (НАРХУ).

Официалният старт ще бъде даден в 13,30 часа, когато ресорният зам.-кмет Георги Титюков ще представи активните мерки и политики на Община Пловдив в подкрепа на хората с увреждания

Участие в конференцията ще вземе и председателят на НАРХУ проф. дпн Румен Стаматов, който ще представи дейностите и услугите на Асоциацията.

Целта на събитието е да представи обучителни и помощни материали и ресурси в покрепа на хората с увреждания и тяхното образование, обучение и заетост, съобщава Дарик. В тази връзка ще бъдат демонстрирани конкретни постижения, създадени от международни екипи от експерти, предназначени за преподаватели, обучители и професионалисти, работещи с хора с увреждания, и подкрепящи тяхната социализация и реализация на пазара на труда.

Специален акцент на конференцията ще бъде представянето на две нови професии: „Консултант по подкрепена заетост за хора с увреждания“ и „Консултант-продажби на технически помощни средства и хранителни добавки“ , които предстои да бъдат включени в националния класификатор на професиите.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg