Пловдивчани  ще подкрепят 18-годишно момиче в борбата с тежка болест с концерт в Драматичния театър.  Атанаска Тарашева е от град Девин и се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Това е злокачествено заболяване на костите, което се развива много бързо.

Концертът в подкрепа на момичето ще се проведе на 8 юни от 19 часа, а участие ще вземат  Айшенур, Ангелина, Ваня Вълкова, Денислава Станева и Пепи Костадинова, Севджан Рамадан, Екстра Нина,  Веси Пашалиева, Милена Костова, Карлос, Калина и Невена, Формация паскалев - пловдив, Орхан Мурад, орк. Наздравица, Танцова клуб “Антерия”-Пловдив, танцов състав "Станимака.

Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация, а в клиника в Турция лекарите дават надежда, че може да го спасят. 

За лечението й в чужбина са необходими повече от 300 хиляди лева. Благодарение на дарители момичето се лекува от няколко месеца в Турция. Средствата обаче не са достатъчни. 

На Атанаска е назначено ново лечение. След поредна химиотерапия се нуждае от лъчелечение и още процедури. В хода на лечението са се появили усложнения, с които младото момиче от Родопите се бори с хъс, но няма средства за процедурите. 

Тя се нуждае от спешна подкрепа на дарители, за да продължи борбата й за живот. 

Семейството на 18-годишната Атанаска моли всеки, който има възможност, да отдели и дари за здравето й!

Банкова сметка: 
BG44TTBB94001526328447
Експрес банк 
Титуляр: Альоша Тарашев - баща на Атанаска