Въпреки засилените проверки по бензиностанциите, които имаше в продължение на няколко дни през август месец, тъй като излезе информация, че се извършват много нарушения с горивата и клиентите постоянно са лъгани, явно измамите продължават, пише novini.bg

Припомняме ви, че премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на редовно заседание на МС, че е невъзможно през август месец, когато хората масово пътуват и зареждат постоянно гориво, да се отчитат по-малко приходи в хазната. Той лично разпореди мащабни проверки, които буквално трябваше да приключат за няколко дни.

След тях министърът на икономикатаБожидар Лукарски информира, че установените нарушения са много малко. По думите му, се оказа, че те са дори под 1%. Независимо от масовите проверки и препломбирането на всички колонки, се оказва, че продължават измамите.

За това сигнализира гражданин в социалната мрежа. Във Фейсбук бе публикувана касова бележка, според която на бензиностанция в Пловдив са заредени 43,68 литра газ пропан-бутан при обем на газовата бутилка 40 литра и максимален капацитет на зареждане от 38 литра.

 

TrafficNews.bg