Огромен отзвук предизвика драматичната история с 9-месечното момиченце, което вчера беше захвърлено на улицата от своите родители. В редакцията на tns.bg и в този момент продължават да се обаждат хора, които търсят повече информация и предлагат помощта си. Вече двама наши читатели – мъже, поискаха да разберат дали могат да осиновят детето и как да процедират. Други пък просто искат да го видят и да го гушнат.

До този момент е ясно само, че момиченцето все още се намира в Интензивното отделение на Детската клиника. Добре е, няма притеснения за здравето му. Що се отнася до всичко останало – как и най-вече ЗАЩО майката и бащата са изоставили детето си, все още категоричен отговор не можем да дадем. Версиите на майката се разминават с тези на бащата, да не говорим, че тя си противоречи и в своите собствени обяснения. Дори се опита да тиражира версията, че детенцето е отвлечено, но впоследствие направи признания пред полицаите, кореспондиращи с останалите факти, събрани по случая.

Оказа се, че самата Лилия Д. се е обадила на телефон 112 в 23,30 часа, за да провери „дали детето е намерено”. Припомняме, тя е разведена и има три деца. В момента живее на семейна начела с друг мъж в село край Пловдив.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” – Пловдив, Надя Танева не изключва вероятност малкото момиченце да бъде дадено в приемно семейство.

Очаквайте подробности!

Как полицията откри майката на бебето - ВИЖТЕ ТУК

За ареста на майката - ЧЕТЕТЕ ТУК

TNS.bg