Нашата голяма задача е да изнесем пред обществото мръсните, изпраните пари. Искам да направя една много сериозна новина. Извадиха се едни списъци на 72 човека българи. Германия купи и получи дискове с информация за 6000 техни граждани, но в тази трупа имаше 500 българи. Дисковете дойдоха в НАП и Министерството на финансите. До този момент няма съобщено нито едно име, няма открито нито едно нарушение.

Това заяви пред Нова телевизия икономистът Кольо Парамов. „А важната новина е следната: Тези дискове са откраднати и не се работи по тях. Това се е случило по времето на правителството на Орешарски. Задавам въпроса – защо тези дискове са унищожени?”, попита Парамов.

„Това е една от миналите „епохи” в нашето публично пространство. „Горещият картоф” сега се нарича „Булгартабак”. Знае ли българската държава, българските служби кой сега е собственост на „Булгартабак”. По принцип участието на офшорки в българската приватизация е знаменателно. Българската държава не е направила никога нищо да установи кои са участниците в тези офшорки. Тук не става въпрос да оплюваме честните български бизнесмени”, заяви на свой ред председателят на Комисията за конфликт на интереси Методи Андреев.

"В България тези далавери се правят, за да се прикрива произхода на доходите. В тази офшорна афера ще има и имена на политици, въпрос на време е те да излязат", заяви още депутатът от ГЕРБ.

Още новини ТУК

TNS.bg