На подобни екшън ситуации по пловдивските улици сме ставали свидетели нееднократно. Едва ли има пловдивчанин, ползващ градския транспорт, който да не се е сблъсквал с голямото надцакване на шофьорите. В случая те са от линии № 29 и №12, но на тяхно място можеха да бъдат които се сетите линии. За съжаление...

Картината, която виждате на видеото, е от около 10:40 ч на кръстовището на бул. "Христо Ботев" с ул. "Любен Каравелов" до новия Стоматологичен факултет в Пловдив. Ето как ни я описа читател на TrafficNews.bg:

"Още преди кръстовището автобус с регистрационен номер PB 2547 M* (последната буква не се вижда) по линия 29 се нарежда в крайна лява лента при свободна дясна, в която се движи друг автобус от линия 12. В стремежа си да го изпревари, водачът на 29-ката засича опасно няколко коли (вижда се колко рязко набива спирачки червеното рено), за да може да се пререди пред вече спрялата на спирката 12-ка, като водачът на 29-ката дори подминава спирката и блокара 12-ката, за да не може тя да потегли преди него."

И така - различните автобусни линии се цакат в стремежа си да "се сдобият" с някой и друг пътник повече. И то, докато застрашават живота на останалите пътници в автобуса. Както и своя собствен, и този на други шофьори... Най-смешното в случая е, че и двата автобуса се обслужват от една и съща фирма. Което пък означава, че методите на фирмата за стимулиране на работниците й очевидно не са от най-удачните. Май е време да си ги попроменят...

TrafficNews.bg се свърза с фирмата превозвач, за да предаде сигнала. Очакваме отговора на „Хеброс бус”, който ще бъде публикуван.