Епидемичен взрив от COVID-19 избухна в кабелен завод в Бургас. За това местната РЗИ информира Министерството на здравеопазването.

Към момента са установени шест души с COVID-19, като всички са поставени на домашно лечение. Първият случай е с оплаквания от 30 август - отпадналост, кашлица, температура. На 1 септември е направен тест за COVID-19, който е положителен.

Пациентът е жена на 46 години, която работи в кабелния завод.

На 7 септември са регистрирани още два случая на две жени – едната на 53 години, а другата – на 33. На 13 септември са регистрирани още два случая. Става въпрос за две жени, съответно на 48 и на 59 години.

Последният заболял е на 14 септември – мъж на 44 години. На контактните лица са направени бързи тестове, които са били отрицателни.

В кабелния завод работят 157 души, като само 7-8 от служителите са имунизирани срещу COVID-19, информират от МЗ.

Припомняме, че това е вторият подобен случай за изминалите два дни. Вчера шивашки цех стана "инкубатор" за COVID, а това стана повод ресторантьорите да изразят поредната критика към наложените мерки.

Епидемичен взрив от COVID-19 в шивашки цех в БургасКонтактните лица на заразените ще бъдат поставени под карантина

Ресторантьори след епидемичния взрив в цех: Министър КацарOFF, ще затворите ли всички фабрики?От СБЗ риторично си отговориха, че отново техният бизнес ще е потърпевш