От месец февруари директорът на училището в Сунгурларе, в което имаше взрив, многократно е получавал заплахи. Те били насочвани срещу него и семейството му. Първоначало не им обръщал внимание, но след взрива, мъжът е притеснен за собственото си здраве и най- вече за това на сина си.

Спри да крадеш! На крадците им режат пръстите на ръцете и едното ухо по желание“, гласи първата заплаха, получена през февруари.

На второто текстът е: „Пресметни колко пари си присвоил на гърба на народа! Ще ти искаме точно толкова, колкото си откраднал, когато те вземем при нас, за да те пуснем! Не забравяй, че имаш малка внучка!“.

Тук зложелателите са объркали, понеже директорът няма внучка, а 4-годишен син.

„Откакто се въведоха делегираните бюджети, парите, които влизат в училището, са доста повече от тези, които сме получавали през предишните години. Много неща се направиха и това си личи. Мога да кажа с гордост, че в училищната сграда е единствената зимна градина в България с естествени цветя. От 23 години съм директор. Мястото е апетитно. На мен са ми казвали в очите, че след 23 години е време да си заминавам. Предполагам, че на това се дължат заплахите срещу мен“, казава Николай Русев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg