Близки и приятели се събраха днес в храма „Света Троица“, за да изпратят в последния й път 30- годишната Елена Генчева, чиято трагична кончина потресе България и Нидерландия, съобщи rusemedia.com.

За да поднесе своите съболезнования, в Русе пристигна лично директорът на "Европол" Катрин де Бол заедно с делегация от европейски полицаи.

„Тук съм в качеството си на директор на "Европол" и шеф на Елена. Дойдох да поднеса най-искрените си съболезнования на майката и бащата на Елена, защото всеки един от "Европол" е много натъжен от трагичните обстоятелства, при които тя изгуби живота си.

Ние сме потресени и това е причината да съм тук с делегацията – за да кажем на родителите, че тя беше наш чудесен партньор и колега, приятел на много хора в "Европол" и ние много я ценяхме.

Трагедията, която се случи, никога не биваше да се случва. Елена за нас беше прекрасен приятел и колега, ние никога няма да я забравим. Тя беше една от нас и винаги ще си остане една от нас“, сподели Катрин де Бол.

Елена Генчева работи в "Европол", след като завършва право в Нидерландия. Преди това е завършила Английската гимназия в Русе. 

Тя беше убита от приятели си Христо Кацаров в Нидерландия. Кацаров, който беше и кандидат за депутат се самоуби в България, преди полицията да го арестува.