32 водещи винопроизводители от цялата страна ще участват в осмото издание на Дефиле на младото вино. Традиционно събитието се провежда последните петък, събота и неделя на месец ноември.

Откриването на Дефиле на младото вино е със специалното участие на виртуоза Теодосий Спасов от 14.00 часа на ул. "Съборна" срещу храма "Успение Богородично". Преди това ще има Дионисиево шествие, съпровождано от фолклорен ансамбъл „Тракия“. Дегустациите на над 200 вида млади вина ще се случат на 12 емблематични места в Стария град – галерии, музеи и ресторанти.

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще бъдат раздадени на специална церемония по време на „Вечер на майсторите на виното“, която ще се състои на 26-ти ноември. Преди това пловдивчани и гостите на града ще могат да посещават кулинарните работилници, наслаждавайки се на вино и храна. Ще бъдат връчени бронзов, сребърен и златен Дионис, а ако има вина, които надхвърлят 88 точки, ще получат и платинен.

Освен от цялата страна, гости се очакват и от чужбина. Заявка за посещение вече има на групи от САЩ, Русия и Германия.

Дефиле на младото вино се организира от Съвета по туризъм и община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив“ и Университета по хранителни технологии.

TrafficNews.bg