Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив организира днес станалия вече традиционен празник на дарителите. Това съобщи началникът на звеното проф. д-р Иван Иванов.

Доц. д-р Нарцис Калева ще открие тържеството с кратко представяне на клиниката. В рамките на празничната програма ще бъдат раздадени грамоти на 14 дарители, подпомогнали звеното през 2015 година. След връчването на грамотите и наградите, ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще изнесат концерт за децата пациенти.

Тази година тържеството ще е по-специално, защото именно на него ще бъдат обявени резултатите от избора на лого на клиниката, съобщава Дарик. В края на празника Дядо Коледа ще раздаде подаръци и лакомства.

Клиниката по педиатрия и генетични заболявания е основана през 1946 г. Тя е най-голямата болнична структура за лечение на деца и единствената с трето ниво на компетентност по всички педиатрични специалности в Южна България. Разполага с 8 отделения – неврология, кардиология и ревматология, пулмология, онкохематология, гастроентерология и нефрология, ендокринология и интензивен сектор.

Празникът на дарителите е с начален час 11:00 ч. в Аудитория 8, която се намира на 5 етаж в Клиниката на бул. „Васил Априлов“ №15А.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg