Известното на пловдивчани като кръстовището на "Патологична бременност", което доскоро беше почти невъзможно да преминеш нощем, вече има работещи светофари! След публикация на TrafficNews.bg, в която разказахме за проблема както за автомобилите от двете пресечки, така и за пешеходците, институциите очевидно са се задействали, защото установеното работно време на светофарната уредба -  от 6 до 22 часа, е променено.

Апелът ни да бъде преразгледан установеният към момента начин за регулиране на светофарните уредби и да се реагира гъвкаво, когато обстоятелствата го налагат, е бил чут и светофарите вече си работят и през нощта, видя репортер на TrafficNews.bg.

Припомняме, всяка вечер това кръстовище представляваше реална опасност за възникване на ПТП, а оттам и за човешкия живот. "Ако дръзнеш да прекосиш с автомобила си булеварда от ул. "Цанко Дюстабанов", за да продължиш да се движиш по ул. "Граф Игнатиев", ситуацията е следната: Свети мигащ жълт сигнал, а ти като същински самоубиец можеш да пресечеш първо едното платно, да изчакаш на осевата линия, където е възможно да бъдеш отнесен от пътуващ с бясна скорост в лявата лента на булеварда, и при късмет да продължиш с пресичането на следващото. Това е безумие. В 22 часа все още има огромен трафик", сподели тогава читател на TrafficNews.bg.

Първата новина - ТУК

Ето как светеха светофарите преди да разкажем за проблема:


TrafficNews.bg