Оказа се, че 83-годишният дядо Борис, който беше зверски пребит от крадец, не е първата жертва на насилие във видинското село Черно поле. Преди години там е нападната възрастна жена. Сега бандитът е в затвора, но дъщерята на пострадалата всяка вечер заключва вратата с каквото намери. „Не може всяка вечер да сме пред вратите на тези възрастни хора. Защо няма камери? Къде са реформите в съдебната система?”, попита кметът на селото.

„Досега бяха само кражби. Сега се случи най-лошото”, каза още той в bTV. Възрастните хора в селото споделят, че се страхуват за живота си. „Жал ми е за всичко, страхувам се”, казва съседка на пребития дядо Борис. „Не смееш да седнеш спокойно да вечеряш”, казва баба Мария от селото. „Няма какво да ни вземат. Живота ще ни вземат. Да го пребият за 30 лв. Не е ли срамота?”, възмути се старата жена.

Дъщерята на пребития старец разказа, че баща й е неадекватен. „Последно го посетих снощи. Не можеше да се разговаря с него. Искам да задам един въпрос на премиера, на главния прокурор и на главния секретар на МВР: докога ще продължава този геноцид спрямо нашите родители по селата от безнаказано вилнеещи роми?”, попита жената.

Задържаният за побоя над възрастния човек е с много дела и присъди. С него е имало още един мъж, който е разпитан и освободен.

В селото се говори, че е пуснат слух, че дядо Борис пази парите на съсед и това е накарало рецидивистът да го нападне.

Още новини четете ТУК

TNS.bg