В общинския съвет на Пазарджик бе прието решение за данъчна амнистия за граждани и фирми, дължащи данъци и такси към местния бюджет, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Близо 7 милиона лева са натрупаните недобори от местни налози в общината за последните десет години.

Общинският съвет реши физическите и юридическите лица, неплатили своите местни данъци в периода от 2005 г. досега, да бъдат освободени от наказателни лихви, ако се издължат в срок до 31 март 2015 г. Облекчението няма да бъде прилагано в случаи, когато вече има образувани административно-наказателни производства.

„Облекчаването на данъчната тежест, натрупана с години, ще стимулира хората и фирмите да платят дължимото, аргументират се пазарджишките съветници от ГЕРБ. Това е начинът да дойдат приходи в местния бюджет, а не чрез повишаване на данъците и таксите”, коментира Найден Шопов. Той припомни, че данъчната амнистия бе едно от основните обещания в предизборната програма на ГЕРБ като начин за повишаване на събираемостта на местните налози.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg