Една седмица отсрочка на даде Частният съдебен изпълнител Мариана Обретенова на Община Сопот да намери средствата нужни за погасяването на дълга, предаде репортер на  TrafficNews.bg. След срещата между кметът Веселин Личев и ЧСИ-то конфискуването на имуществото на общината бе отложено за другата седмица. За това време от администрацията трябва да намерят пари, с които да се разплатят на кредиторите си.

По думите на Веселин Личев финансовият министър Владимир Горанов обещал, че ще отпусне нисколихвен заем на града на Вазов, с който да закрепят критичното състояние.

Частният съдебен изпълнител пристъпи към тези мерки, за да бъде покрит дълга към фирмата, изградила пречиствателната станция в Сопот. Задълженията от 7 милиона лева са образувани заради наложена финансова корекция от ръководството на оперативна програма „Околна среда”.

В описа на частния съдебен изпълнител са сървърите, компютрите и офис-обзавеждането на администрацията и общинския съвет в Сопот. Според кмета на Сопот Веселин Личев, ако бъде взето имуществото, ще спре обслужването на гражданите. Останалата част от задълженията, общината иска да покрие с безлихвен кредит, отпуснат от държавата.

Още новини четете ТУК!

TrafficNews.bg