Безплатен хляб за най-потърпевшите по време на епидемията с коронавирус - пенсионерите и социално слабите. Тази благородна инициатива си е поставила пловдивска пекарна, която от няколко дни се грижи за снабдяване на уязвимата група хора с насъщния. Целта на собствениците на обекта е акцията да се популяризира и да бъде в помощ на най-слабите по време на извънредното положение.

„Предлагаме безвъзмездно хляб за хора, които имат нужда, а именно възрастните. Те трудно биха си позволили да излязат в това време, без да се изложат на реален риск за живота си”, разказва пред TrafficNews собственикът на пекарна Нестор Куцев.

По неговите наблюдения все още малко от клиентите на търговския обект са запознати с благородната кауза. А призив, всеки да се включи, има поставен на касата в пекарната, както и в социалните мрежи. Той гласи, че ще се справим с това предизвикателство заедно, като се подкрепяме и пазим по-слабите.

„Малко разочаровани останахме в първите два дни. Някак си хората като че ли не искат да се ангажират с това. Но за щастие има и хора, които откликват”, споделя и Павлина Данчева, отговорник търговски отдел.

А Нестор и екипът му са готови да произведат достатъчно хляб за всеки човек в нужда. Разчитат, че никой не би злоупотребил с добрината. „Този хляб е специално произведен за целта, той не се продава, единствено се дава, когато наш клиент изяви желание да го вземе”, посочва мъжът.

В инициативата му помагат доброволци, които разнасят хляба на нуждаещите се. Сред тях е и Гергана. „Щастлива съм, че участвам в това, защото трябва да има повече добрини в такива трудни моменти, хората да си помагат. Всяка инициатива, която е в помощ на хората, които в момента са затруднени, е много добра”, категорична е тя.