След купона с полицаите в край Сандански - има нарушение на противоепидемичните мерки по време на среднощното полицейско парти край. Ще има наказани, това завиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

„Дали са петима, двама, трима или четирима – това е нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани. Собственикът на обекта ще се санкционира като юридическо лице, а на другите участници, персонално, ще бъдат съставени също актове“, обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград.

Общо четирима униформени ще бъдат глобени, заедно с тях ще бъдат санкционирани и всички гости на тържеството – в това число и формалният домакин, който е горски служител.

Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв., а участниците в купона ще бъдат глобени между 300 и 1000 лв. Сред глобените ще е и горският служител, формален домакин на тържеството.  

Здравните инспектори и полицаите, изпратени на проверка, заварили заключен обект. Текат разпити, за да се идентифицират всички участници в купона.

 

Служители на МВР нарушават противоепидемичните мерки, текат незабавни проверкиПолицаите били на частен купон в ресторант в Сандански