Полицията в Ню Йорк, продължава да разследва смъртта на българската студентка Стефани Линева като катастрофа с избягал шофьор, въпреки съмненията на семейството. Майката на 20-годишната Стефани - д-р Даниела Атанасова, заяви пред сайта BG VOICE, че ще настояват за втора аутопсия, както и ще наемат частен детектив, който да направи независимо разследване на смъртта на момичето. 

От полицията обаче изглеждат убедени във версията за удар от кола, чийто шофьор след това е избягал. Те твърдят, че има свидетели, които са видели Стефани близо до мястото, където е открито тялото ѝ около времето, в което е настъпила смъртта.

Видео от охранителна камера в района също показва българката да се разхожда сама там. 

Две независими медицински експертизи също свидетелстват, че смъртта е настъпила в резултат на удар от бърз автомобил, предаде Нова телевизия.

Близките обаче се съмняват, че тя може да е била убита на друго място и по-късно тялото й да е захвърлено, тъй като телефонът й е намерен надалеч, а от него е изпратен странен SMS, пише dir.bg. Роднините подозират, че е възможно убиецът на Стефани да го е изпратил.

Докато полицията продължава своето разследване в търсене на виновника, наградата за информация, свързана с разследването, вече е над 30 000 долара. Първите 11 000 бяха дадени от Университета в Бинхемптън, където е учела Стефани, и общината, а останалите са от местни бизнесмени, адвокати и организации.
TrafficNews.bg