Премиерът Бойко Борисов разгледа как вървят дейности по площад „Централен“ в Пловдив. Кметът Иван Тотев разведе Борисов по площадното пространство и му обясни основните акценти, които се правят по реконструкцията. Тотев каза, че през септември всичко ще бъде завършено. Запитан дали ще присъства на откриването, Борисов отговори, че ако го поканят – ще дойде.

„Много красиво става. Всичко това е било под земята. Ще могат пловдивчани и туристите да го гледат и да му се наслаждават“,каза премиерът. Той не пожела да коментира думите на Корнелия Нинова, която заяви, че ГЕРБ ще паднат.

„Ще ви помоля за отговор на Нинова да й пратите, това което се случи в Пловдив – как учителите и  директорите в чужбина чакаха за снимка с мен и колко хора благодариха за направеното от правителството. Вижте и тук – не 45 години назад, те са ни върнали много повече. Да говориш такива неща при този икономически растеж, при този подем.Вижте градът какъв е бил, какъв стана…“, каза Борисов.

Той пожела на хората на Бузлуджа да се върнат живи и здрави, че повечето от хората били възрастни, а в момента е голяма жега и магистралите са натоварени.