Премиерът Бойко Борисов посети предприятие, което произвежда дезинфекционни препарати във Велико Търново. Компанията е направила голямо дарение на продукти за храмове, институции и болници в града. Още на входа на предприятието Борисов премина през дезинфекция, като му бе премерена и температурата.

Премиерът благодари на предприятието за дарението и на всички, които зареждат „фронта“ с предпазни средства.

„Вече имаме потвърдени инвеститори за Велико Търново, въпреки кризата“, заяви Борисов.

Той отговори и на въпрос, свързан с обвиненията срещу Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

„Ами и двамата са ми коалиционни партньори. Каракачанов обясни, че не гърба на парка е седнал с колега да изпуши цигара, но въпреки това се вдигна огромен шум“, заяви премиерът.

Той коментира също така, че не са му приятни  и обвиненията срещу Волен Сидеров.

Премиерът бе категоричен, че към момента няма как да се отговори на въпроса дали ще бъде удължено и извънредното положение.

„Това никой не може да каже в света. Аз бях честен, знаех колко психологически влияе това -  да кажа до 13 май да бъде извънредното положение. Можеше и ние да си караме на по две седмици удължаване, но не е честно. Този вирус погуби световната икономика. Днес ми се наложи да спирам поледи от Великобритания, защото хората във Варна се притесняват. Моят страх е какви ще са резултатите 5-6 дни след празниците“, заяви премиерът.

„Моят приятел Борис Джонсън ми се фукаше във Великобритания и накрая едвам оцеля. Дали ще се смекчат мерките зависи от броя на заболелите и починалите. Дай боже да се оправи света, но истината е следната – докато няма ваксина за COVID-19 нищо няма да се промени в света“, каза премиерът.