"Не крием кандидатите за президент, просто всеки питаше за това и аз реших, че ще го обявим чак септември. Нека разсъждаваме по темата за бъдещия президент. БСП излиза и казва, че ще търсят АБВ и Татяна Дончева и ще търсят различен кандидат за президент, Реформаторите казват, че като партия не могат да излъчат самостоятелен кандидат, така че търсят друг вариант, ДПС си казаха вече, като че ли само Патриотичният фронт излезе с най-ясната позиция. Ако ГЕРБ загуби президентския вот, вечерта ще обявя предсрочни избори". Това заяви тази сутрин по bTV премиерът Бойко Борисов.

По думите му президентската институция е неглижирана. Ако не беше така, щяха да се кандидатират лидерите на партиите. Нека Нинова да се кандидатира, тя е нов лидер. Нека Радан Кънев да поеме по този път, призова премиерът.

Дезертирането на политическите партии да носят отговорност за това, което предлагат, може да ни вкара във война утре. Президентът пътува навсякъде, прави различни договорки, може всичко да стане, допълни Борисов.

"Очакват се нови рокади в кабинета, но затова по-късно ще говоря", разкри премиерът.

На запитване, че по справка Борисов се оказал най-бедният в кабинета, той обясни шеговито: Ах, беден, не е така, имам къща в Банкя, три кучета, какво означава беден".

"Управлението и постовете, които съм заемал, винаги са били кауза за мене. За един премиер заплатата трябва да бъде поне 10 хиляди. Отговорността, която се носи, е огромна. Където мога, помагам", сподели министър-председателят.

"Станах в 6:30, гледам да излизам по-рано, за да няма тапи по пътищата и да си върша работата", разкри още министър-председателят.

На въпрос за кого е бил на Европейското първенство по футбол, премиерът заяви твърдо, че е подкрепял Хърватия. На Световното обаче подкрепях Германия. И допълни: "Относно казуса с ЦСКА, направихме всичко възможно да възстановим клуба. Чакахме футболните хора на ЦСКА да намерят разбирателство и аз се водих от логиката на това, което виждам и чувам".

Още новини ТУК

TrafficNews.bg