Премиерът Бойко Борисов събира министрите от кабинета си на среща тази вечер при него в Бояна, съобщава "Дневник", позовавайки се на източници в правителството.

Според информацията на нея ще присъства и ръководството на партията и ще бъдат обсъждани резултатите от изборите. Според някои от източниците срещата е насрочена още през седмицата и всички се събират в 19 часа.

Изборният ден този път приключва в 20 часа, но партиите със сигурност имат данни от проучванията на агенциите и вече ще знаят приблизителни до финалните резултати. Борисов вече няколко пъти коментира, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, той ще подаде оставка и ще се върви към предсрочни избори. 

Още в средата на юли заяви, че "ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта". Преди седмица в общо интервю с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева премиерът уточни, че ако Цачева е първа на първи тур, но втора на балотажа - няма да подаде оставка, с което на практика обясни, че няма да се откаже от властта, дори и при загуба.   

TrafficNews.bg